Преди  време името на Пиетро Убалди е било известно на

...
Преди  време името на Пиетро Убалди е било известно на
Коментари Харесай

Пиетро Убалди – Нострадамус от ХХ век

Преди  време името на Пиетро Убалди е било известно на доста малко хора. Гениалните прогнози на този италиански публицист, физик и мъдрец са направени от него преди към 80 години и са оповестени в книгите му. Информация за Убалди може да се откри единствено в енциклопедии на британски език, само че безспорно скоро целия свят ще приказва за него.

ВЪТРЕШЕН ГЛАС

Пиетро Убалди е роден през 1896 година в един от дребните провинциални италиански градове, Фолиньо, в фамилията на умбрийски благородник. Той има сложен живот и умира на 78-годишна възраст в Бразилия в Сан Висенте. За детството му не е известно съвсем нищо. В младостта си, по гледище на татко си, той влиза в Римския университет, където учи право. Но ползите на Пиетро не стопират до там, той е притеглен от други науки: философия, физика, история на религията и антични езици. Освен това, Убалди е добър музикант и владее няколко езика. След дипломирането си той продължава да се самообразова. За да оцелее по някакъв метод, Пиетро става преподавател в учебно заведение. Още тогава били оповестени есетата му по философия, биология, историята на възхода на етиката и обществените проблеми от това време.

Пиетро Убалди – Уикипедия

В началото на 30-те години на предишния век Убалди написа в дневника си, че той чува интуиция, който му диктува пророчества. По сходен метод известната българска пророчица Ванга разказва чувствата си от ясновидството. Тя споделя, че гласът й идва от горната страна, само че не се пробва да разбере от кое място, тъй като няма мощ и няма потребност от това. Трябва да слуша деликатно, да помни и да се благодари за този подарък.

НАУЧНИ ПРОГНОЗИ

Пророчествата на Убалди засягат разнообразни сфери на човешкия живот. Още през 1931 година той споделя, че нездравословните излъчвания в атмосферата с времето ще доведат до развиване на рак в голям мащаб. Но никой не го чува.

В същото време той предизвестява, че неконтролираното обезлесяване и разточителното потребление на вътрешността на Земята са неприемливи и приканва учените да търсят различни горива. Но едвам през 50-те години на предишния век стартира работа в тази посока.

През 1932 година той вкарва някои новости в теорията на Дарвин, само че научният свят още веднъж не обръща внимание на тях. Само 20 години по-късно, когато молекулярната генетика била приета за просвета, станало ясно, че италианският оракул е бил прав. Той спори с Айнщайн по въпросите за гравитацията. В светлината на днешните научни разработки на американски астрофизици и учени от Московския университет може да се види, че догатките на Убалди още веднъж са надминали практическите доказателства в продължение на десетилетия.

Той е съвсем първият, който твърди, че има вълнообразно придвижване в Космоса, чиято скорост е доста по-висока от скоростта на електромагнитните вибрации, по-специално на светлината. Трябва да кажем, че сходни изказвания в средата на предишния век са освен изненадващи, само че и много смели. Вече знаем, че е по този начин.

Убалди нееднократно е предупреждавал приятеля си Енрико Ферми, че опитите с атоми не са толкоз безобидни, колкото наподобяват на пръв взор. Кой знае, може би е знаел, че след няколко десетилетия смъртоносните облаци ще се съберат над Чернобил …

ЗНАНИЕ ИЛИ ИНТУИЦИЯ?

В някои кръгове се считало, че феноменът на Пиетро Убалди може да се изясни с добре развита вътрешен глас или просто логическо мислене, съчетано с многообразие от познания. Едва ли е допустимо да се каже, навръх какво се основават прогнозите му – вътрешен глас или глас от горната страна. Но всичко се сбъдва!

Преди 60 години Убалди предсказва края на войната сред религията и науката. Той споделя, че те ще намерят обща основа. Вярва, че до края на ХХ век науката ще признае освен материалното, само че и духовното. Липсата на нематериалност на цивилизацията ще се трансформира в светиня от предишното. Но тези изказвания на пророка провокирали остри разлики сред Мусолини, неговата хунта и религиозните фанатици на Ватикана. Това бил първият спор на Убалди с управляващите.

През 1934 година, когато никой даже не подозирал Втората международна война, Пиетро написа, че тя е неизбежна, защото светът е угрижен за развиването на средствата за офанзива и отбрана. Докато натрупват оръжия, хората имат голям унищожителен капацитет, само че те не са морално подготвени да не помнят за това. Ето за какво кървавата полуда е неизбежна. Но това ще свърши с успеха на разсъдъка и мира. Убалди назовава фашизма цирей на тялото на Европа и споделя, че както всеки цирей, той ще пробие и ще зарасне с нова кожа. И това още веднъж ще служи като доказателство, че политическият блъф и тоталитарният режим не са жизнеспособни и не носят никаква изгода.

Но не всичките му предсказания са трагични. Убалди бил сигурен, че след поредност от тежки тествания Европа ще направи огромна стъпка в обществената еволюция. Силите на напредъка ще се съживят, духовността ще се върне. И за известно време на планетата ще настъпи мир.

Друга невероятна прогноза е направена от Убалди през 30-те години на предишния век. Той приказва за непосредствената съпротива на символичната ос Берлин – Рим -Москва. Тази ос би трябвало да се унищожи, като се пролее доста кръв. И тогава ще последва нова борба: идеологията на Москва за обществена правдивост против установяването на самостоятелна независимост в Съединени американски щати. По мнението на Убалди е допустимо да се реализира това, единствено в случай че има мир сред Русия и Съединените щати и политика на демилитаризация. През тези години такава декларация на пророка може да се счита за фикция. Но това се случи.

И още едно изпълнено знамение: „ Няма потребност да се нападна Червената Русия. Нейният тоталитарен режим ще бъде разрушен не в профил, а от вътрешни сили. Самият руски безверен комунизъм ще докара до края на международната комунистическа концепция. И незабавно щом се преодолее тази специфична система на принуждение, светът ще въздъхне, Русия ще се изправи и комунизмът като теория ще изчезне. ”

ОТ ТЪМАТА НА ЗАБВЕНИЕТО

Пророкът, философът, писателят Убалди не е бил свестен в родината си. По това  време самият Мусолини предлага на популацията на страната да чете таблоидни романи и други сходни четива, а не книги като тези на Убалди. Ако съществуваше концепцията за отстъпник, тогава точно това щеше да бъде етикетът, който да бъде залепен на пророка. Неговите смели прогнози, разногласията с Ватикана, несъмнено, не  се харесват на управляващите. Затова Убалди разгласява книгите си в Бразилия, в това число основните трактати: „ Голям синтез “ и „ Пророчества “. В тези творби са прегледани въпросите за еволюцията на Вселената, хипотезите за произхода на живота на Земята и прогнозите за развиването на обществото. Той бил уверен, че „ конвулсиите на времето са подготовката за раждането на нова универсална човешка организация на по-високо равнище “. Убалди има вяра в успеха на напредъка и в приемането на висок морал, отразявайки мислите на Сократ, Достоевски и Лев Толстой.

Но даже когато паднал режимът на Мусолини, италианците не се интересували от работата на пророка. През 1952 година италианска организация номинирала Убалди за Нобелова премия. Въпреки това, в Швеция решили, че Сартр е по-достоен претендент. Непризнат в Европа, Убалди отива в Бразилия, където драговолно разгласили неговите творби на разнообразни езици.

Днес най-накрая италианците започнаха да издават неговите книги. В момента са оповестени 20 от 24-те  книги на този Нострадамус на ХХ век.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР